درباره منتومهر
چالش های مهاجرت
شاید مهاجرت یکی از عظیم ترین و به تعبیری سهمگین ترین مرحله ای باشد که هر انسان می تواند در طول زندگی خود تجربه کند و این اتفاق عظیم و سهمگین دو روی یک سکه است:
- در یک طرف سکه نقشی از کوه است که نماد استواری و قدرت است
استواری در برابر تمام چالش های عمیق و عموما غیر قابل پیش بینی (Unpredictable) که در نهایت فرد را قادر می سازد همانند ققنوسی از خاکستر خود دوباره خودش را بیافریند.
- در سوی دیگر این سکه نقشی از رودخانه مواجی است
روخانه ای که دایم می خروشد و با تلاطم و امواج خود هر لحظه ترس از برخورد به یک صخره، متلاشی شدن و غرق شدن سراسر وجود فرد را در بر می گیرد.
در این میان؛ هر چقدر فرد مهاجر در وطن خود سرمایه اجتماعی بیشتری داشته باشد، قایقش پربارتر و سنگین تر است، چابکی کمتری دارد و برای عبور از گلوگاه های تنگ از توان کمتری برخوردار است.
آشنایی و خوگیری با فرهنگ جدید، فضایی نو، قوانین ناآشنا، آدم هایی با باورها و آداب و رسوم نامانوس که تو را غریبه ای ناهموطن می بینند؛ همه و همه فرد مهاجر را آسیب پذیر می سازی و طعمه فریبکاران و کلاهبردارن.
پس می توان پدیده مهاجرت را یک بحران دانست. زیرا یکی از اصلی ترین خصوصیات مشترک در هر بحرانی؛ غیرقابل پیش بینی (Unpredictable) و غیرقابل محاسبه بودن اتفاقات درون آن است و بی گمان پدیده مهاجرت به شدت از این خصوصیت بهره مند است و هرچقدر هم فرد مهاجر تا پیش از مهاجرت در خیال خود تمامی محاسبات و ارزیابی ها را انجام داده باشد، اما زمانی که در معرض این پدیده عظیم قرار می گیرد؛ تازه متوجه ابعاد غیرقابل پیش بینی گسترده آن می شود.
از کوچکترین فرآیندها نظیر گرفتن سیم کارت و باز کردن حساب بانکی که در وطن خود جزو امور بدیهی است گرفته، تا بزرگترین آن ها.
در عارضه یابی پدیده مهاجرت به نظر می رسد؛ آنچه بیش از هر چیز دیگری می تواند آسیب زننده باشد، مفهوم “بحران هویت” است.
یک مهاجر ناگهان خود را در فضایی می یابد که هیچ گونه معنایی برای آن پیدا نمی کند. فرد مهاجر ناگهان درمی یابد که تمام بازوهای هویتی او قطع شده و در یک تعبیر استعاره گونه، به نظر می رسد: به هیچ سکوی استقراری وصل نیست.
فرد مهاجر ناگهان خودش را در یک “گسست اتصال عاطفی” می بیند که می تواند یکی از آسیب زننده ترین هیجانات احساسی متصور باشد و همان گونه که پیش از این هم اشاره شد: هرچقدر سرمایه اجتماعی فرد مهاجر بیشتر باشد؛ میزان، سطح گسترش و عمق این بحران بیشتر است.
معرفی منتومهر
من محمدجواد حاج آقاجانی هستم با حدود 23 سال سابقه فعالیت حرفه ای با رویکرد پژوهشی، علمی و مدیریتی (جهت آشنایی بیشتر می توانید به رزومه مراجعه کنید)
در سال 2021 مهاجرت کردم و به واسطه داشتن سرمایه های اجتماعی قوی شامل شبکه های ارتباطی گسترده با جامعه مدیران و جامعه اساتید و پژوهشگران برتر ایران، دایره دوستان گسترده و متنوع، ارتباطات اجتماعی عمیق و وسیع و ….. آسیب ها و تکانه های بسیاری را ناشی از گسست اتصال عاطفی تجربه کردم.
و اما؛ منتومهر (Mentomehr) چگونه شکل گرفت؟
در حقیقت؛ مواجهه با چالش های مهاجرت که توانسته بود حتی برای من به عنوان “یک مشاور مدیریت و یک منتور” این همه چالش برانگیز و مشکل آفرین باشد؛ یک سئوال اساسی را در اوایل سال 2022 میلادی در ذهن من ایجاد کرد که نتیجه آن؛ شکل گیری تفکری خلاق و بنیادین زیر بود:
- چرا خدمات خاص و منحصر به فرد منتورینگ که تا پیش از این عموما در سطح مدیران ارشد شرکت ها ارایه می شد؛ به میان مردم آورده نشود؟
- چرا طیف گسترده ای از انسان ها که نیازمند دریافت مشاوره منتورینگ و داشتن یک همراه آگاه دلسوز هستند؛ از این خدمات بهره مند نگردند؟
و این گونه بود که منتومهر (Mentomehr) به عنوان یک استارت آپ خلق شد.
و هم اکنون با کمال افتخار و تواضع اعلام می کنم؛ منته های زیادی (حدود 200 نفر) از این خدمات بهره مند شدند و از زمان شکل گیری تا کنون بالغ بر 3.000 ساعت منتورینگ در قالب 2.000 جلسه برگزار گردیده است.
سخن آخر
با احترام فراوان از شما دعوت می کنم؛ با منتومهر (Mentomehr) همراه شوید تا به نتایج زیر دست یابید:
با منتورینگ به مفهومی فراتر از انتقال دانش و تجربه دست خواهید یافت. منتورینگ یک سفر مشترک بین شما و منتور شماست که در این سفر شگفت انگیز شما می توانید:
- با بهره مند شدن از اصول مستحکم رفتارشناسی، به خودتان کمک کنید تا الگوهای فکری و رفتاری خود را بشناسید و ارتقا دهید.
- شما با آشنا شدن به مفاهیم خارق العاده فلسفه ذهن، خواهید توانست تا درونیات خود را بهتر درک کنید
- با مفاهیم پدیدارشناسی، درهای یک جهان تازه و نو به روی شما باز خواهد شد و شما به طرز شگفت آوری زاویه دید جدیدی تجربه خواهید کرد.
- در این مسیر؛ تفکر سیستمی به شما میآموزد که در عین جزئی نگر بودن؛ مسایل را در ارتباط با کل سیستم تجزیه و تحلیل کنید
- می توانید با آموزش حرفه ای تفکر استراتژیک، بهترین برنامه را برای آینده خود سازمان دهید.
- شما تکنیک های مدیریت زمان را آموزش خواهید دید و در هر لحظه زندگی خود نهایت استفاده بهینه را از آن خواهید برد
- و از همه جالب تر؛ شما با خلاقیت های ذهنتان، راه حلهای نوآورانه برای چالشهای زندگی خود خواهید یافت.